Zakon privlacnosti https://blog.dnevnik.hr/zakonprivlacnosti

ponedjeljak, 10.12.2007.

Zakon privlačnosti

Vjerojatno ste čuli za knjigu "Tajna", objavljenu na hrvatskom jeziku zahvaljujući V.B.Z.-u, a koja je zapravo tiskano izdanje svega što je izgovoreno u istoimenom filmu. Ukoliko već niste pročitali knjigu ili pogledali film, toplo preporučujem da to što skorije učinite, jer će vam potpuno promijeniti perspektivu na život i otkriti vam ono što su dosad samo izabrani znali.
Zapravo na početku filma to je doslovno rečeno; da je ovo znanje u prošlosti bilo rezervirano samo za malobrojne povlaštene. Na početku filma također se spominje knjiga koja sadrži samu Tajnu, a radi se zapravo o knjizi "Znanost bogaćenja" autora Wallace D. Watless-a, koju je na hrvatskom jeziku izdala kuća Andrijići.
Na ovome blogu bavit ćemo se temeljnim zakonom prema kojem funkcionira "znanost": zakonom privlačnosti, odnosno živim primjerima, savjetima, efektima i djelovanjem u skladu sa zakonom privlačnosti.

Prije nešto manje od godinu dana, prvi put sam gledao film "Tajna", te nakon toga počeo čitati literaturu koja se bavi raščlanjivanjem odnosno primjenom zakona privlačnosti u praksi.
Osim autora koji se pojavljuju u samom filmu, postoji još čitav niz autora, ništa manje kvalitetnih, koji su pokrili tematiku.
Već spomenuti Wallace D. Watless izdao je 1910. svoju knjigu "Znanost bogaćenja", a među obveznu lektiru također spada i klasik iz 1937. "Misli i postani bogat" autora Napoleona Hill-a. (Hrvatsko izdanje: izdavačka kuća Katarina Zrinski)

Detaljnije o zanimljivoj literaturi u kasnijim postovima, a samo napomena da su izvrsna izdanja Roberta Kiyosakia koja se ne vežu direktno na zakon privlačnosti, ali pomažu u stjecanju bolje perspektive o tokovima novca u modernom svijetu.

T. Harv Eker je također autor kojeg bi trebalo čitati, a specijalizirao se za takozvani "milijunaški um". Temeljna pretpostavka njegovih radova je da svatko od nas već ima formiran otisak maksimalne svote novca koju možemo posjedovati i ako taj otisak ne modificiramo - osuđeni smo na neplanirane troškove koji će izbalansirati svaki nenadani dobitak viška novca. Zvuči uznemirujuće, ali zapravo se detaljnije bavi jednim segmentom zakona privlačnosti u praksi, a predstavljeno je na dosta jednostavan i pitak način.

Na kraju i najvažnija preporuka, Boris Vene i Nikola Grubiša, naši susjedi slovenci :), autori su možda jedne od najboljih ikad napisanih knjiga na temu zakona privlačnosti u svakodnevnom životu: "Iz dnevnika milijunasa novoga doba". Ova knjiga uskoro izlazi u izdanju VBZ-a.
Dok se knjiga ne pojavi u prodaji, vrijeme možete prekratiti uz odličnu knjigu Borisa Vene-a "Uživaj život...i postat ćeš bogat", također u izdanju VBZ-a.

10.12.2007. u 20:37 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  prosinac, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Ožujak 2008 (1)
Siječanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Ovaj blog inspiriran je filmom i knjigom "Tajna"

Linkovi

The Secret
Službena stranica filma The Secret

Blog.hr
Blog servis